Zo lekker als hij eruit ziet, zo lekker is hij ook, sterker nog, hij is zalig. En super makkelijk, alles gaat in 1 pan, bakken maar en 15 minuten afbakken in de oven. Ideaal voor alle dagen. Er gaan alleen spekjes door, geen ander vlees, dus je zou hem dus heel eenvoudig vegetarisch kunnen eten. Deze schotel past perfect in een gezonde levensstijl waardoor het nooit voelt als lijnen, terwijl je toch heel gezond eet!

Liefs Ursie

Ovenschotel met krieltjes, prei, doperwten en kaas/ei laagje (4 personen)

  • 1 prei
  • 2 (zoete) paprika`s
  • 2 rode uien
  • 4 teentjes knoflook
  • doperwten, 200 gr ontdooit
  • zakje krieltjes gekruid, 600 gr
  • 125 gr spekreepjes (of geen, dan is hij vegetarisch)
  • 3 tl paprikapoeder, 2 tl knoflookpoeder, 1 tl cayennepeper, gematigd zout, peper
  • 3 eieren
  • 200 gr créme fraiche
  • 125 gr geraspte kaas
  • 2 el olie

Snijd de uien in ringen, pers de knoflook, snijd de prei in ringetjes en snijd de paprika in stukjes. Bak de spekjes in een diepe koekenpan, voeg olie toe en bak de krieltjes ongeveer 15 minuten mee. Verwarm de oven voor op 190 gr (hete lucht). Bak de uien en paprika mee en voeg de kruiden toe. Bak de prei mee en op het eind de doperwten en knoflook. Meng de créme fraiche met de eieren en de kaas. Doe de groente/krieltjes in een ovenschaal, giet het eimengsel erover heen en zet ongeveer 15 minuten in de oven op 190 gr. 

Eet smakelijk.