Zelfgemaakte houmous, wat is dat toch lekker. Ik kocht eigenlijk altijd standaard houmous uit een kuipje, opzich niks mis mee overigens en dat zal ik zeker nog vaker gaan doen. Alleen haal ik het standaard bij de Lidl en nu wilde onze dochter het op een cracker en wilde ik het bij een andere supermarkt halen. Conclusie, minder inhoud en veel duurder, te duur vond ik. Dus ging ik met een blikje kikkererwten de supermarkt weer uit en gingen mijn dochter en ik thuis uitvogelen hoe we hem super lekker konden krijgen en toen ontstond de homemade houmous die op een cracker, wrap of toastje bij de wijn kan, jummie.

Liefs Ursie

Houmous, homemade (ongeveer 500 gr)

  • blikje kikkererwten 400 gr, uitgelekt
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eetlepels yogonaise of Griekse yoghurt kan ook
  • 1 volle eetlepel curry
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl honing of meer naar wens
  • sap van 1/4 citroen of limoen (uit flesje kan ook)
  • 3 tl paprikapoeder, 1/2 of 1 tl cayennepeper, 1 tl gemalen koriander, 1 tl kurkema, 1 tl knoflookpoeder, zout en peper

Doe alle ingrediënten in een mixer en mix tot een egaal geheel. Proef zelf of je er nog een ingrediënt bij wilt. Blijft zeker 2 dagen goed in de koelkast. Lekker op een toastje bij een wijntje, wrap of cracker als lunch met kaas, tomaat, komkommer en/of gekookt ei. Hier vind je e.v.t. de wrap met kant en klare houmous, waar je dan weer de verse houmous voor kan maken. https://www.ursie.nl/index.php/lunchen/285-wrap-met-houmous-tomaat-komkommer-kaas-en-ei

Eet smakelijk.