De keuken van Ursie

makkelijke, snelle en gezonde recepten zónder pakjes

Recepten zoeken

Zo lekker als het eruit ziet, zo lekker is het ook echt. Heerlijke groentes, veel kruiden en super makkelijk. Voordeel is dat je ze ook van te voren klaar kan maken, even in de oven en eten maar. Ik hou erg van experimenteren, dus een half jaar lang steeds hetzelfde recept eten, net zolang totdat ik jullie deze overheerlijke wrap kan aanbieden. Je hebt maar 1 pan nodig om alles in te bakken. Het hoeft zelfs niet eens in de oven als je dat liever niet wilt, of als je niet van kaas houdt. Dan zet je gewoon de pan met groente/gehakt op tafel samen met de houmous en wraps en laat ieder zijn eigen wrap samen stellen. Als je wel van kaas houdt dan zet je ook een schaaltje geraspte kaas op tafel zodat je dat ook lekker op je wrap kan doen. Het zijn allemaal makkelijke ingrediënten die je bij de supermarkt kan halen (Lidl) en die ook nog eens voordelig zijn. Tomatenpuree heb je maar 1 el van nodig, maar weggooien hoeft niet. Doe er een stukje zilverfolie overheen en je kunt het een week in de koelkast bewaren voor een volgend recept. 

Wrap uit de oven met gehakt, paprika, champignons en houmous (4 personen)

  • 4 grote wraps
  • 500 gr gehakt
  • 2 paprika`s (kleuren eigen keus)
  • 2 grote rode uien
  • 1 doosje champignons
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 el tomatenpuree
  • handje walnoten
  • 1,5 tl knoflookpoeder, 2,5 tl paprikapoeder, 3 tl gedroogde oregano, 1,5 tl gemalen komijn, 2 tl gemalen koriander, 1/2 tot 1 tl cayennepeper, zout en peper
  • 2 el olie
  • houmous, e.v.t. pittig
  • geraspte kaas naar wens

Snipper de uien, snijd de paprika fijn, pers de knoflook en snijd de champignons in stukjes. Verwarm nu de oven voor op 200 graden als je kaas gebruikt. Zet een diepe koekenpan op het vuur met olie en bak de uien en paprika tegelijk. Rul daarna het gehakt mee. Voeg nu de tomatenpuree toe en bak deze zeker 2 minuten mee om de zurigheid er uit te bakken. Doe dan alle kruiden bij het gehakt samen met de verse knoflook en champignons en proef of het gerecht op smaak is. Breek de walnoten met je handen en meng met de rest nog 1 x door elkaar en zet het vuur uit. Leg de wrap even op een snijplank, smeer deze met de bolle kant van een lepel helemaal in met houmous en schep het gehakt op de wrap. Rol de wrap nu op en leg met de open kant aan de onderkant in een ovenschaal. Strooi er nu de geraspte kaas overheen en zet voor een paar minuten in de oven op 200 graden totdat de geraspte kaas goed gesmolten is. Als je het recept van te voren hebt klaar gemaakt en dus is afgekoeld, zet het dan voor 20 minuten in de oven op 180 graden.

Eet smakelijk.

Recept zoeken

Welkom bij Ursie


Ursie

Heerlijke, gezonde en makkelijke recepten!

 

Al mijn recepten en tussendoortjes zijn voor een gezonde levensstijl die je de rest van je leven makkelijk vol kan houden. Koken is echt een passie van mij en daarom zijn alle recepten met liefde voor jullie gemaakt. Veel plezier met koken! Liefs Ursie