Dit broodje...niet normaal lekker! Simpel om te maken, heerlijke groentes en gaat maar even de oven in. Het is een volledige maaltijd, maar je kunt er natuurlijk altijd een salade bij serveren. Knoflooksaus is ook een keuze, want eerlijk gezegd is met en zonder even lekker, dus ik laat jou de keus, maar zet het recept van de makkelijke gezonde knoflooksaus er wel bij. Je kunt in dit recept gebakken stokbroden nemen, maar ook afbak die je eerst even bakt, die zijn vaak lekker knapperig.Liefs Ursie
Stokbrood met shoarma uit de oven (4 personen)
- 2 flinke stokbroden (zie tip bovenin)
- 600 gr kipfilet
- 1 (zoete) paprika
- 2 rode uien
- 4 à 8 kerstomaatjes
- 3 tl paprikapoeder, 2 volle tl kerriepoeder, 2 volle tl knoflookpoeder, 1,5 tl kaneel, 2 tl gemalen komijn, 1/2 tl cayennepeper, zout en peper
- ongeveer 100 gr geraspte kaas
Knoflooksaus
- 3 à 4 tenen knoflook geperst
- bosje gehakte peterselie of bieslook
- 2 volle el Griekse yoghurt
- 2 el yogonaise
Snipper 1 ui, snijd de paprika in stukjes en de kip in repen en meng alles met de shoarmakruiden. Snijd de andere ui in ringen en de tomaat in plakjes. Verwarm de oven voor op 200 gr (hetelucht). Neem een ruime koekenpan met 3 el olie en bak de kip gaar in 8 minuten. Meng de ingrediënten voor de knoflooksaus. Snijd de stokbroden in 2e en snijd daarna het dakje eraf (die kun je er ook bij serveren). Pluk wat brood uit het stokbrood en vul deze met de kip. Verdeel de uienringen, plakjes tomaat en geraspte kaas over de 4 stokbroden en zet ze 6 minuten in de oven. Serveer de stokbroden met de knoflooksaus en desgewenst nog salade.
Eet smakelijk.