Back to Top

Ursie

makkelijke en gezonde recepten

TWEE KOOKBOEKEN VOOR €10,-, bestel op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

We hebben nog maar 75 boeken deel 2 Budget en daarom verkopen we ze nu eenvoudig per email i.p.v. de webshop. 

Dit broodje...niet normaal lekker! Simpel om te maken, heerlijke groentes en gaat maar even de oven in. Het is een volledige maaltijd, maar je kunt er natuurlijk altijd een salade bij serveren. Knoflooksaus is ook een keuze, want eerlijk gezegd is met en zonder even lekker, dus ik laat jou de keus, maar zet het recept van de makkelijke gezonde knoflooksaus er wel bij. Je kunt in dit recept gebakken stokbroden nemen, maar ook afbak die je eerst even bakt, die zijn vaak lekker knapperig.Liefs Ursie

Stokbrood met shoarma uit de oven (4 personen)

  • 2 flinke stokbroden (zie tip bovenin)
  • 600 gr kipfilet
  • 1 (zoete) paprika
  • 2 rode uien
  • 4 à 8 kerstomaatjes
  • 3 tl paprikapoeder, 2 volle tl kerriepoeder, 2 volle tl knoflookpoeder, 1,5 tl kaneel, 2 tl gemalen komijn, 1/2 tl cayennepeper, zout en peper
  • ongeveer 100 gr geraspte kaas

Knoflooksaus

  • 3 à 4 tenen knoflook geperst
  • bosje gehakte peterselie of bieslook
  • 2 volle el Griekse yoghurt
  • 2 el yogonaise

Snipper 1 ui, snijd de paprika in stukjes en de kip in repen en meng alles met de shoarmakruiden. Snijd de andere ui in ringen en de tomaat in plakjes. Verwarm de oven voor op 200 gr (hetelucht). Neem een ruime koekenpan met 3 el olie en bak de kip gaar in 8 minuten. Meng de ingrediënten voor de knoflooksaus. Snijd de stokbroden in 2e en snijd daarna het dakje eraf (die kun je er ook bij serveren). Pluk wat brood uit het stokbrood en vul deze met de kip. Verdeel de uienringen, plakjes tomaat en geraspte kaas over de 4 stokbroden en zet ze 6 minuten in de oven. Serveer de stokbroden met de knoflooksaus en desgewenst nog salade. 

Eet smakelijk. 

Hij is gelukt hoor, wat is dit lekker. En niet alleen voor volwassen, want ook onze dochter heeft genoten. Er gaat maar 75 ml bier in en de alcohol verdampt tijdens het verhitten, dus ook geschikt voor kinderen. Je hoeft overigens niet bang te zijn dat je bier proeft, ik ben namelijk ook geen bier drinker, maar hij geeft juist een fantastische smaak aan dit gerecht. En uiteraard weer super makkelijk te bereiden, alleen even de kip bakken, de groentes en saus komen er bij. Dus ik zou zeggen, allemaal aan de bier!

Liefs Ursie

Broodje pittige kip met biermarinade, tomaat en chilinaise (4 personen)

  • 8 harde broodjes
  • 800 gr kipfilet
  • 2 rode uien en e.v.t. 2 tl sumak, verkrijgbaar bij o.a. AH
  • 1/2 komkommer
  • 12 kerstomaatjes
  • sla

Marinade

  • 75 ml la trappe blond (zie foto), 3 teentjes knoflook, 2 eetlepels chilisaus, 4 volle eetlepels olie, 2 tl kerriepoeder, 3 tl paprikapoeder, 1/2 tl chilipoeder, 1 volle tl gemalen komijn, zout en peper

Chilinaise saus

  • 2 volle eetlepels Griekse yoghurt en 2 eetlepels yogonaise
  • 1 klein rood uitje
  • 3 teentjes knoflook
  • 1,5 tl paprikapoeder, 1/2 tl chilipoeder of 1 tl sambal (of minder voor minder pittig) en 2 eetlepels chilisaus

Pers voor de marinade de knoflook en meng alle ingrediënten met elkaar. Snijd de kip in blokjes van 1,5 cm, meng door de marinade en zet minimaal een uur in de koelkast. Snipper voor de saus de ui héél fijn en pers de knoflook en meng de ingrediënten met elkaar. Snijd de komkommer en tomaat in plakjes, snijd de ui in ringen (en meng e.v.t. met de sumak) en de sla fijn. Neem een platte koekenpan en bak de kip zonder olie in 7 minuten op hoog vuur. Serveer de kip met de broodjes, chilinaise, ui, tomaat, komkommer en sla. 

Eet smakelijk.

Zo zalig als hij eruit ziet zo lekker is het ook echt. En hoe ideaal. Zet de oven aan, kruid de kip en zet het in de oven. Kan je mooi de lekkere en makkelijke knoflooksaus maken en de groentes snijden en daarna zo aan tafel. Gemak dient de mens, dus waarom moeilijk doen als het makkelijk kan, we zijn uiteraard niet de belasting dienst. ;)

Liefs Ursie

Broodje malse kip met tomaat, ui en knoflooksaus (4 personen, ieder 2 broodjes)

  • 700 gr kipfilet
  • 5 tl paprikapoeder, 4 tl knoflookpoeder, 3 tl oregano, 3 tl gem. komijn, 3 tl uienpoeder, 1 tl cayennepeper, zout en peper
  • 4 eetlepels paneermeel en 3 eetlepels olie
  • 8 zachte broodjes
  • 1 flinke rode ui
  • sla
  • 16 kerstomaatjes
  • 1/2 komkommer
  • feta

Knoflooksaus:

  • 3 a 4 tenen knoflook
  • flinke strengel bieslook
  • 3 el yogonaise en 3 el Griekse yoghurt

Verwarm de oven voor op 200 gr (hete lucht). Meng in een grote platte ovenschaal (of e.v.t. 2 ovenschalen) de kruiden met de paneer en olie goed door elkaar (ook ruim zout en peper). Sla en/of snijd de kip goed plat, verdeel ze in 8 gelijke stukken en meng ze helemaal met de kruiden in de ovenschaal en zet 13 a 15 minuten in de oven op 200 graden. Snijd ondertussen de uien in ringen, de tomaat en komkommer in plakjes. Pers voor de knoflooksaus de knoflook, hak of knip de bieslook en meng met de ingrediënten. Haal de kip uit de oven en serveer deze met de broodjes, komkommer, tomaat, sla, rode ui, feta en knoflooksaus.

Eet smakelijk.

Een heerlijk fris broodje met zalige simpele kerriesaus. Dit gezonde broodje heb je in een handomdraai klaar. Is weer eens wat anders dan een boterham met kaas. En dit broodje past in een gezonde levensstijl waardoor je kunt afvallen en/of op gewicht blijven. En kijk eens naar de simpele beschrijving!

Liefs Ursie

Broodje kip met augurk, ei en kerriesaus (voor 2 broodjes)

  • 2 bruine bollen, hard of zacht
  • 4 dunne plakjes gerookte kipfilet
  • sla
  • 2 eieren, gekookt
  • 4 plakken langwerpige gesneden augurk
  • 3 a 4 eetlepels yogonaise en/of Griekse yoghurt (dan wel zout)
  • 3 tl kerrie poeder, 2 tl knoflookpoeder, peper
  • extra: kerstomaatjes

Meng de yogonaise met de kerrie, knoflook en peper. Snijd de eieren in plakjes. Leg sla naar wens op het broodje, dan de plakjes kip, dan de augurk en ei (e.v.t. tomaat) en eindig met de saus.

Eet smakelijk.

Daar is hij hoor, het broodje van de Hema, maar dan véél lekkerder en gezonder! En hij is uiteraard weer super makkelijk om te maken, alleen de kip bakken en de rest komt er los bij. Past dus in een gezonde levensstijl en in een gezond eet patroon. Uiteraard kun je hem ook als lunch eten, maar dan heb je aan 1 broodje echt genoeg. 

Liefs Ursie

Broodje Surinaamse kip met ui, rucola en kerriesaus (Hema, 4 personen, ieder 2 broodjes)

  • 8 harde broodjes (bruin of wit)
  • 600 gr kipfilet
  • 1 rode ui
  • potje augurk 330 gr
  • 4 teentjes knoflook
  • zakje rucola
  • 4 a 6 gekookte eieren
  • peper en zout
  • 4 el olie

Kerrie saus

  • 1 klein rood uitje
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tl kerriepoeder
  • 4 el Griekse yoghurt of yogonaise of combi
  • peper

Snijd of sla de kip plat en kruid met peper en zout. Neem een (grill)koekenpan met olie en leg daar 4 knoflookjes in zonder schil en bak de kip in 8 minuten gaar op redelijk hoog vuur. Snijd de ui in ringen en hak de augurk fijn. Voor de saus pers de knoflook, snijd de ui heel fijn en meng met de rest van de ingrediënten. Snijd de kip in repen en serveer met de ui ringen, augurk, rucola, plakjes ei, kerriesaus en broodjes.

Eet smakelijk.