Dit broodje zou je elke dag wel willen eten. Super makkelijk om te maken met heerlijke groentes, kruiden, saus en de kaas die in de oven smelt. Ik ben op dit broodje gekomen toen een collega van mijn man van Marokkaanse afkomst ons een potje met saus gaf. Het enige wat hij zei was lekker met vlees en ik bedacht er in mijn hoofd gelijk dit broodje mee en daar heb ik geen spijt van. Hij behoorde bij de 1e hap al tot 1 van onze lievelingsbroodjes. De saus is ook lekker bij bijv. patatjes, gebakken aardappelen of een stuk vlees.

Liefs Ursie

Broodje kip met peterselie, ui, paprika, kaas en saus (4 personen, ieder 2 broodjes)

  • 8 harde (bruine) broodjes (of Paninibroodjes)
  • 500 gr kipfilet
  • 2 zoete paprika's
  • bosje gehakte peterselie
  • 2 rode uien
  • 3 tenen knoflook
  • 16 kerstomaatjes
  • 1/4 komkommer
  • potje/fles andalouse saus, sowieso verkrijgbaar bij AH of Jumbo (niet te vinden? gebruik dan pittige houmous!)
  • 3 tl paprikapoeder, 1 tl komijn, 1 tl gember, zout en peper
  • 8 plakjes cheddar kaas of plakjes kaas

Snijd de uien in ringen, snijd de paprika in stukjes, pers de knoflook en snijd de kip in repen en doe deze 4 bij elkaar in één schaal. Snijd de komkommer in plakjes en tomaat in plakjes. Verwarm de oven voor op 190 gr (hetelucht). Neem een diepe koekenpan met 3 el olie en bak kip/groente gaar in 7 minuten. Voeg op het laatst de kruiden en peterselie toe en proef of het op smaak is. Leg alle broodjes op het ovenrooster, snijd ze open, haal wat inhoud van het onderste broodje weg en smeer het onderste broodje lekker in met andalouse saus. Leg op het broodje de groente/kip, gewenst tomaat en komkommer en eindig met de kaas. Zet het rooster met de broodjes ongeveer 5 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is. 

Eet smakelijk.