Dit broodje wil je echt eten! Heerlijk gekruide kip, smeltende kaas, heerlijke saus, veel groentes en dit alles is inclusief bakken in ongeveer 15 klaar. De kip en groente  gaan in 1 pan, dus weinig handelingen om dit lekkere broodje op tafel te krijgen. Houd er iemand niet van tomaat in het eten, neem dan voor de liefhebbers (kers)tomaatjes los erbij, dat is ook zalig.

Liefs Ursie

Broodje kip met mais, tomaat, paprika en saus (4 personen, ieder 2 broodjes)

  • 8 zachte/harde bollen of Turks brood
  • 600 gr kipfilet
  • 3 tl paprikapoeder, 2 tl knoflookpoeder, zout en peper
  • 2 (zoete) paprika
  • 2 rode uien
  • blikje mais 125 gr, uitgelekt
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 tomaten of 10 kerstomaatjes
  • sla, bv ijsbergsla
  • 8 plakjes cheddar kaas (of andere kaas)
  • 3 el olie

Saus

  • 1 eetlepel currysaus
  • 2 tl mosterd
  • 1 tl honing
  • 3 volle eetlepels kwark of yogonaise
  • peper

Snijd de kip in repen, snijd de paprika in stukjes, snijd de uien in ringen. Neem een diepe koekenpan met olie en bak de kip, paprika, ui samen met de kruiden in 8 minuten gaar. Pers de knoflook, snijd de tomaat in stukjes en voeg samen met de mais bij de kip. Meng de ingrediënten voor de saus en serveer met deze met de broodjes, sla en cheddar. Leg de cheddar op de warme kip.

Eet smakelijk.