De tzatziki salade is echt smullen samen met de gekruide kip in een pitabroodje. Alleen kip bakken en de rest komt er koud bij, dus ook heerlijk voor warme dagen waarin je niet zo`n zin hebt om veel handelingen te verrichten in de keuken. Deze pita gyros past in een gezonde levensstijl die je je leven lang vol kan houden.

Liefs Ursie

Pita gyros kip met tzatziki salade (4 personen)

  • 8 pitabroodjes (of harde bolletjes)
  • 600 gr kipfilet
  • 3 volle tl paprikapoeder, 2 tl knoflookpoeder, 2 tl komijn, 1 tl gedroogde tijm, 2 volle tl oregano, 1/2 tl cayennepeper, 1 tl kaneel, ruim zout en peper
  • 2 rode uien
  • sla (bijv. ijsbergsla)
  • 8 kerstomaatjes
  • feta
  • 4 el olie

Tzatziki salade

  • 1 komkommer
  • 1 tl gedroogde munt (of 2 takjes vers)
  • 3 volle eetlepels Griekse yoghurt of yogonaise (of gecombineerd)
  • 1 el witte of rode wijnazijn
  • 3 a 4 teentjes knoflook
  • 1 flinke sjalot
  • 1/2 tl zout en peper

Sla en/of snijd de kip goed plat, meng de kruiden in een bakje en strooi over de kip. Neem een ruime koekenpan met olie en laat goed heet worden. Bak dan de kip 6 minuten ene kant, dan pas draaien en 4 minuten andere kant. Snijd de rode uien in ringen en de sla in repen. Voor de salade snipper de sjalot héél fijn, pers de knoflook, snijd de komkommer in stukjes en meng met de rest van de ingrediënten. Snijd de kip in repen en serveer deze met de verwarmde pitabroodjes, rode ui, feta, tomaat en tzatziki salade.

Eet smakelijk.