Daar is hij hoor, het broodje van de Hema, maar dan véél lekkerder en gezonder! En hij is uiteraard weer super makkelijk om te maken, alleen de kip bakken en de rest komt er los bij. Past dus in een gezonde levensstijl en in een gezond eet patroon. Uiteraard kun je hem ook als lunch eten, maar dan heb je aan 1 broodje echt genoeg.
Liefs Ursie
Broodje Surinaamse kip met ui, rucola en kerriesaus (Hema, 4 personen, ieder 2 broodjes)
- 8 harde broodjes (bruin of wit)
- 600 gr kipfilet
- 1 rode ui
- potje augurk 330 gr
- 4 teentjes knoflook
- zakje rucola
- 4 a 6 gekookte eieren
- peper en zout
- 4 el olie
Kerrie saus
- 1 klein rood uitje
- 2 teentjes knoflook
- 2 tl kerriepoeder
- 4 el Griekse yoghurt of yogonaise of combi
- peper
Snijd of sla de kip plat en kruid met peper en zout. Neem een (grill)koekenpan met olie en leg daar 4 knoflookjes in zonder schil en bak de kip in 8 minuten gaar op redelijk hoog vuur. Snijd de ui in ringen en hak de augurk fijn. Voor de saus pers de knoflook, snijd de ui heel fijn en meng met de rest van de ingrediënten. Snijd de kip in repen en serveer met de ui ringen, augurk, rucola, plakjes ei, kerriesaus en broodjes.
Eet smakelijk.