Zo zalig als hij eruit ziet zo lekker is het ook echt. En hoe ideaal. Zet de oven aan, kruid de kip en zet het in de oven. Kan je mooi de lekkere en makkelijke knoflooksaus maken en de groentes snijden en daarna zo aan tafel. Gemak dient de mens, dus waarom moeilijk doen als het makkelijk kan, we zijn uiteraard niet de belasting dienst. ;)

Liefs Ursie

Broodje malse kip met tomaat, ui en knoflooksaus (4 personen, ieder 2 broodjes)

  • 700 gr kipfilet
  • 5 tl paprikapoeder, 4 tl knoflookpoeder, 3 tl oregano, 3 tl gem. komijn, 3 tl uienpoeder, 1 tl cayennepeper, zout en peper
  • 4 eetlepels paneermeel en 3 eetlepels olie
  • 8 zachte broodjes
  • 1 flinke rode ui
  • sla
  • 16 kerstomaatjes
  • 1/2 komkommer
  • feta

Knoflooksaus:

  • 3 a 4 tenen knoflook
  • flinke strengel bieslook
  • 3 el yogonaise en 3 el Griekse yoghurt

Verwarm de oven voor op 200 gr (hete lucht). Meng in een grote platte ovenschaal (of e.v.t. 2 ovenschalen) de kruiden met de paneer en olie goed door elkaar (ook ruim zout en peper). Sla en/of snijd de kip goed plat, verdeel ze in 8 gelijke stukken en meng ze helemaal met de kruiden in de ovenschaal en zet 13 a 15 minuten in de oven op 200 graden. Snijd ondertussen de uien in ringen, de tomaat en komkommer in plakjes. Pers voor de knoflooksaus de knoflook, hak of knip de bieslook en meng met de ingrediënten. Haal de kip uit de oven en serveer deze met de broodjes, komkommer, tomaat, sla, rode ui, feta en knoflooksaus.

Eet smakelijk.