Hij is gelukt hoor, wat is dit lekker. En niet alleen voor volwassen, want ook onze dochter heeft genoten. Er gaat maar 75 ml bier in en de alcohol verdampt tijdens het verhitten, dus ook geschikt voor kinderen. Je hoeft overigens niet bang te zijn dat je bier proeft, ik ben namelijk ook geen bier drinker, maar hij geeft juist een fantastische smaak aan dit gerecht. En uiteraard weer super makkelijk te bereiden, alleen even de kip bakken, de groentes en saus komen er bij. Dus ik zou zeggen, allemaal aan de bier!
Liefs Ursie
Broodje pittige kip met biermarinade, tomaat en chilinaise (4 personen)
- 8 harde broodjes
- 800 gr kipfilet
- 2 rode uien en e.v.t. 2 tl sumak, verkrijgbaar bij o.a. AH
- 1/2 komkommer
- 12 kerstomaatjes
- sla
Marinade
- 75 ml la trappe blond (zie foto), 3 teentjes knoflook, 2 eetlepels chilisaus, 4 volle eetlepels olie, 2 tl kerriepoeder, 3 tl paprikapoeder, 1/2 tl chilipoeder, 1 volle tl gemalen komijn, zout en peper
Chilinaise saus
- 2 volle eetlepels Griekse yoghurt en 2 eetlepels yogonaise
- 1 klein rood uitje
- 3 teentjes knoflook
- 1,5 tl paprikapoeder, 1/2 tl chilipoeder of 1 tl sambal (of minder voor minder pittig) en 2 eetlepels chilisaus
Pers voor de marinade de knoflook en meng alle ingrediënten met elkaar. Snijd de kip in blokjes van 1,5 cm, meng door de marinade en zet minimaal een uur in de koelkast. Snipper voor de saus de ui héél fijn en pers de knoflook en meng de ingrediënten met elkaar. Snijd de komkommer en tomaat in plakjes, snijd de ui in ringen (en meng e.v.t. met de sumak) en de sla fijn. Neem een platte koekenpan en bak de kip zonder olie in 7 minuten op hoog vuur. Serveer de kip met de broodjes, chilinaise, ui, tomaat, komkommer en sla.
Eet smakelijk.