Welkom bij Ursie.

Je bent hier aan het juist adres voor makkelijke en gezonde recepten zonder pakjes en zakjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat koken makkelijk is door de eenvoudige ingrediënten, maar ook heel leuk is om te doen. Op de website vind je hoofdgerechten zoals (vegetarische en koolhydraatarme) ovenschotels, soepen, pasta, wrap, salades, stampotten, ontbijt, lunch en snacks. Elk recept is onderverdeeld in aparte kopjes waardoor ze makkelijk vindbaar zijn.

Boeken

Samen met de luie fotograaf zijn wij het afgelopen jaar auteurs geworden van 2 kookboeken, dubbel-genieten en dubbel-genieten budget. Beide boeken bevatten gezonde en makkelijke recepten, maar wat hem extra uniek maakt zijn de natuurfoto`s. De boeken zijn eenvoudig te lezen en de recepten simpel om te maken doordat alle ingrediënten in de supermarkt verkrijgbaar zijn, dus geen kast vol met kruiden die je nooit meer gebruikt. Sterker nog, in beide boeken staat een kruidenlijstje waar je alle recepten mee kan maken. Het eerste boek dubbel-genieten was met 4 maanden al uitverkocht waardoor we heel snel een 2e druk hebben laten maken die ook snel uitverkocht was. We kunnen nu dus alleen ons laatste kookboek BUDGET aanbieden.

Bezoekers

De bezoekers van Ursie zijn vrouwen en mannen in de leeftijd van 25 tot 75 jaar. De bezoekers van Ursie willen gezond, maar vooral ook makkelijk koken. Ook zijn er veel succesverhalen van bezoekers die van 5 tot 55 kilo zijn afgevallen met de recepten van Ursie. Daardoor is de website toegankelijk voor iedereen.

Over Ursie

Ik ben 51 jaar, 36 jaar samen met Jeroen en samen hebben wij een geweldige dochter Jennifer van 17 jaar.❤ We hebben 2 katten, 2 broertjes Moos en Sky. Wij wonen sinds 26 jaar in Obdam en willen daar ook niet meer weg. Mijn echte naam is Ursula, maar al snel kwam de kreet we eten vanavond “Ursie” op mijn facebook en zo ontstond heel eenvoudig mijn website naam. Inmiddels zijn er op mijn Facebook ruim 12.000 volgers, op mijn Instagram ruim 3600. De interactie op beide vind ik erg leuk. Ik zie dat via Pinterest veel van mijn recepten worden gedeeld. Dan de vraag waarom ik dit soort recepten ben gaan koken? Ik heb een ernstig rugprobleem waardoor ik niet kan staan en weinig energie heb, ernstige obstipatie door morfine en een spastische darm en ik graag gezond en op gewicht wil blijven, vandaar gezonde recepten. Maar wil niet iedereen snel een gezonde maaltijd op tafel hebben? Dus sloten mijn recepten erg goed aan in deze maatschappij omdat de meeste hard werken, druk sociaal leven hebben, sporten en/of weinig tijd/zin om in de keuken te staan. Dus voor iedereen die gezond wil koken, wil afvallen, een gezonde leefstijl wil onderhouden, geen dure recepten wil en die geen zin heeft om langer dan een half uur in de keuken te staan zijn al deze recepten met heel veel liefde door mij bedacht. Wat dus geresulteerd heeft in een website met ruim 400 gezonde recepten en onze (Yvonne Balk en ik) “trots”, de kookboeken, te vinden in de webshop onder het kopje "kookboek". Verder zal ik onder het kopje "Over Ursie" mijn leven met mijn beperkingen door mijn rugprobleem met jullie delen, maar wel altijd op een positieve manier, want dat ben ik altijd! 

Veel kook en bak plezier allemaal! ?