De keuken van Ursie

makkelijke, snelle en gezonde recepten zónder pakjes

Recepten zoeken

Kookboek Dubbel-Genieten

Kookboek Dubbel-Genieten! ❤️

Voor €17,95

mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

of

bestel via bol.com incl verzendkosten.

______________________________________

Met ruim 50 nieuwe makkelijke en gezonde

recepten, inclusief foto`s van de natuur!

Dubbel genieten dus...

______________________________________

Hij is er ook als e-book voor €10

Deel 2 komt medio juni 2021 🥳

 

Natuurfoto`s kun je vinden op www.deluiefotograaf.nl
 
 

Lion repen, wie lust ze niet. Maar ik eet ze eigenlijk nooit. 1 x per jaar at ik ze toen onze dochter van 13 nog Sint Maarten liep en met dat soort lekkers thuis kwam. Dan at ik nog wel eens Snickers of Lions. Ik vind ze dus echt zalig, maar ze zijn gewoon niet gezond en boordevol suikers. Met maar een paar ingrediënten, waarvan de hoofdingrediënten havermout, dadels en noten zijn, heb ik voor jullie gezonde Lions gemaakt en ze zijn toch lekker. En heel voedzaam, dus wees niet te hebberig als je de plak in repen snijd. En weet je wat extra leuk is aan dit recept. Alles gaat in een pannetje, even laten smelten en daarna de vriezer in. En daar blijven ze ook als je er repen van hebt gesneden, want je kunt ze zo uit de vriezer eten. Uit de koelkast kan zeker ook, maar uit de vriezer hebben ze net iets meer bite.

Liefs Ursie

Havermout Lion repen, no baked (10 stuks)

  • 80 gr havermout
  • 100 gr dadels, ongeveer 12 met pit
  • 100 gr noten, bv walnoot
  • 50 gr gepofte rijst of verkruimelde rijstwafels
  • 3 volle eetlepels pindakaas
  • 60 gr pure chocolade
  • 2 (volle) eetlepels honing of agavesiroop
  • 1/2 kleine tl zout

Benodigdheden

  • schaal 20 bij 30 of vierkant
  • bakpapier
  • pan

Ontdoe de dadels van de pit en mix (hak) ze fijn. Mix de noten heel kort mee zodat ze best grof blijven. Neem een pan en smelt hierin de pindakaas, honing, chocolade en zout en voeg als het gesmolten is de dadels en noten toe. Zet het vuur uit en voeg de havermout en gepofte rijst toe en meng goed door elkaar. Doe in een schaal met bakpapier, druk met een lepel aan en zet minimaal een uur in de vriezer. Snijd er repen van en bewaar en eet ze uit de vriezer. Uit de koelkast kan ook, maar hebben ze iets minder bite.

Eet smakelijk.

Zo komt het uit de vriezer, klaar om repen van te snijden.

Recept zoeken

Welkom bij Ursie

MAKKELIJKE en GEZONDE RECEPTEN ZÓNDER PAKJES

Makkelijk, gezond en snel koken, wie wil dat nou niet? Ik laat zien dat snel, lekker en gezond koken echt héél leuk kan zijn! Met standaard ingrediënten, zodat je kast niet vol staat met onnodige kruiden. Een gezonde levensstijl die je voor altijd gaat volhouden!
Liefs Ursie

eBook Ursie

Voor € 5 een e-Book met de 50 beste

recepten van Ursie.